Bomen kappen Drenthe

Wil je bomen laten kappen in Drenthe? Geen probleem voor dé expert van Drenthe! Wij hebben ruime ervaring in het veilig en snel kappen van bomen.

Redenen om een boom te laten kappen

Er zijn verschillende redenen waarom je een boom zou willen kappen. Wij hebben de meest uiteenlopende redenen gehoord, waaronder:

  • De boom staat in de weg voor verbouwing
  • De boom is ziek of dood en wordt gevaarlijk (kans op omvallen)
  • De boom is te groot geworden
  • Buren hebben last van de boom
  • De boom geeft teveel afval in blad en afvallende takken

Er zijn dus vele redenen waarom iemand besluit een boom te kappen. Maar in veel gevallen is het geen makkelijke beslissing. Een boom is vaak beeld bepalend en het zicht wordt dus heel anders. In veel gevallen een stuk kaler ook. Toch ontkom je er soms gewoon niet aan. Gelukkig staan er ontzettend veel bomen in Drenthe en wordt er in de regel net zoveel geplant als gekapt. Niet zelden wordt er snel weer een nieuwe kleinere boom geplant op dezelfde plaats waar een grote boom is gekapt.

Vergunning nodig?

In Drenthe is in veel plaatsen geen vergunning nodig om een boom te mogen kappen. Hier zijn wel uitzonderingen op, zoals wanner het erg bijzondere bomen betreft of zeer beeldbepalende exemplaren op publieke plaatsen. Wanneer je bomen door ons wilt laten verwijderen, kunnen wij je helpen met uitzoeken of er een vergunning nodig is.

Verschillende manieren

Verschillende locaties vragen een verschillende aanpak. Vrijwel altijd komen wij ter plaatse kijken hoe we de boom zo efficiënt mogelijk kunnen kappen. We doen dit zoveel mogelijk met ons speciaal uitgeruste machinepark. Door onze kranen hiervoor in te zetten, kunnen we snel werken, waardoor de kosten lager uitvallen dan wanneer er geklommen moet worden en meer handmatig werk is. Hierdoor is ook geen standaard prijs per boom aan te geven, de kosten zijn afhankelijk van de aanpak en wáár in Drenthe we voor je aan de slag mogen.

Na het kappen

Ook van belang voor de offerte is wat we doen nadat we de boom voor je hebben gekapt. We kunnen takken versnipperen en afvoeren of de snippers achterlaten. De stam kan in grotere of kleinere stukken als brandhout of voor decoratie in de tuin worden achtergelaten, maar meenemen kan ook. Verder is er nog een stobbe in de grond. Deze kunnen we laten zitten, maar ook kan deze worden uitgegraven of gefreesd. Indien gewenst kunnen we nieuwe grond aanbrengen om de kuil op te vullen.

Kosten weten?

Wij zijn gevestigd in Emmen en bedienen van daaruit een groot deel van Drenthe. We hebben eigen transport om onze machines en mensen op de juiste plaats te krijgen zonder ontzettend hoge voorrijdkosten. De kosten voor het kappen van jouw boom of bomen kunnen we echter pas bepalen als we de situatie en locatie kennen. Neem dus gerust vrijblijvend contact om voor een offerte.

Contact opnemen?

Met ons team en onze machines zijn we zeer flexibel! Neem gerust contact op voor overleg over jouw opdracht!

0591 - 308 448

Laatste foto's op Facebook

Klik op de afbeelding voor meer foto's
opmaak deel
Foto Lambers Cultuurtechniek & Boomrooierij

Contact opnemen?

Meer informatie of de kosten weten voor bomen omzagen, takken versnipperen, stobben frezen of bomen rooien? Vul dan het formulier zo compleet mogelijk in. Wij beantwoorden de aanvraag zo snel mogelijk. Heb je een spoedopdracht? Neem dan bij voorkeur telefonisch contact op.

Werkgebied voor het bomen omzagen

Wij kunnen u in de gehele Drentse regio van Emmen, Valthe, Hoogeveen, Exloo, Coevorden, Dalen, Weerdinge, Erica, Zwartemeer, Valthermond, Sleen, Nieuw-Amsterdam, Weiteveen, Zweeloo, Odoorn, Klazienaveen, Westerbork, Oosterhesselen, Schoonebeek van dienst zijn.

Wij werken veilig en professioneel:

BomenOmzagen.nl
0591 - 308 448
info@bomenomzagen.nl
www.bomenomzagen.nl

Volg ons op social media!

BomenOmzagen.nl is onderdeel van: