Duurzaam en milieuvriendelijke aanpak

Bomenomzagen.nl is een professionele organisatie die duurzaam en volgens de geldende wetten en regelgeving werkt. Onze medewerkers zijn gecertifieerde professionals en onze machines worden jaarlijks goedgekeurd. Restproducten zoals hout en houtsnippers krijgen een tweede leven als timmerhout, vezels voor plaatmateriaal, gebruik als brandstof en een klein deel als stookhout.

Wet Natuurbescherming niveau 3 Bestendig beheer

Onze medewerkers zijn opgeleid en gecertificeerd volgens de Wet Natuurbescherming niveau 3: Bestendig beheer. Dat betekent dat wij werken met respect voor de natuurlijke flora en fauna. Dit houdt onder andere in:

  • Herkennen zieke en aangepaste bomen
  • Onderbouwde veiligheidsanalyses
  • Bodemkunde en kennis van relevante (beschermde) diersoorten

Kortom, wij zijn een bedrijf dat boomonderhoud en het vellen van bomen op een duurzame, verantwoorde wijze uitvoert met groot respect voor de natuur.

Inspectie en dier- en milieuvriendelijke aanpak

Niet alleen de boom zelf, maar ook de omgeving wordt vooraf geïnspecteerd. Indien een boom gesnoeid of gerooid moet worden, wordt dan ook rekening gehouden met o.a.

  • Veiligheid van mens en dier
  • Omliggende flora en fauna
  • Aanwezigheid (beschermde) dieren en eventuele vluchtmogelijkheden van dieren
  • Veilige aanpak van zaag- en klimwerk
  • Juiste en zo duurzaam mogelijke verwerking van restmaterialen

Overheden

Door deze professionele aanpak zijn wij vaste partner van overheden, zoals meerdere gemeentes, Provincie Drenthe en landschap- en waterbeheerders. Zij stellen hoge eisen aan partijen voor groenbeheer en wij zijn dan ook trots dat wij voldoen aan de gestelde eisen. Maar ook bedrijven en particulieren kunnen een beroep op onze expertise doen.

Zie ook onze certificaten en opleidingen of neem contact op voor meer informatie.

Contact opnemen?

Met ons team en onze machines zijn we zeer flexibel! Neem gerust contact op voor overleg over jouw opdracht!

0591 - 308 448
opmaak deel
Foto Lambers Cultuurtechniek & Boomrooierij

Contact opnemen?

Meer informatie of de kosten weten voor bomen omzagen, takken versnipperen, stobben frezen of bomen rooien? Vul dan het formulier zo compleet mogelijk in. Wij beantwoorden de aanvraag zo snel mogelijk. Heb je een spoedopdracht? Neem dan bij voorkeur telefonisch contact op.

Werkgebied voor het bomen omzagen

Wij kunnen u in de gehele Drentse regio van Emmen, Valthe, Hoogeveen, Exloo, Coevorden, Dalen, Weerdinge, Erica, Zwartemeer, Valthermond, Sleen, Nieuw-Amsterdam, Weiteveen, Zweeloo, Odoorn, Klazienaveen, Westerbork, Oosterhesselen, Schoonebeek van dienst zijn.

Wij werken veilig en professioneel:

BomenOmzagen.nl
0591 - 308 448
info@bomenomzagen.nl
www.bomenomzagen.nl

Volg ons op social media!

BomenOmzagen.nl
is onderdeel van: