Is deze boom gezond en veilig?

Als leek is het moeilijk om van een boom te bepalen of deze gesnoeid of zelfs gekapt moet worden. Een boom die aangetast is door bijvoorbeeld een zwam of de droogte, kan dermate zijn aangepast dat deze niet meer gezond is. Hierdoor, maar ook door te zware takken, een onvoldoende stevige of droge bodem of door teveel bomen vlak naast elkaar kan een onveilige situatie ontstaan.

Veiligheidscheck bomen

Als bij een storm een boom verzakt is en er teveel druk op een boom komt, kunnen zware takken afbreken of kan de hele boom om gaan. Dit kan grote problemen meebrengen en dus is preventieve inspectie en controle altijd beter. Een veiligheid- en gezondheidscheck voor een of meerdere bomen kunnen wij professioneel en deskundig verzorgen voor zowel overheden, bedrijven als particulieren.

Inspectie en controle van bossen en solitaire bomen

Bij bomenomzagen.nl werken meerdere specialisten die bossen en bomen kunnen schouwen en daarmee de gezondheid en veiligheid kunnen vaststellen. Wij hebben duurzaam natuurbeheer hoog in het vaandel staan en zijn er niet op uit zoveel mogelijk te kappen, maar zoveel mogelijk gezond groen te laten staan.

Opgeleid Wet Natuurbescherming niveau 3: Bestendig beheer

Hiervoor zijn onze medewerkers officieel opgeleid in het kader van de “Wet Natuurbescherming niveau 3 Bestendig beheer”. Dat wil zeggen dat onze medewerkers op de hoogte zijn van de regelgeving omtrent het duurzaam beheren van flora en fauna en kennis van alle gangbare boomsoorten hebben. Op basis van deze kennis kunnen zij goed onderbouwd de status van een boom vaststellen. Indien deze veilig staat en gezond is, weet je als eigenaar dat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Indien er wel onderhoud of kappen nodig is, dan kunnen wij ook dat verzorgen.

Zorgplicht

Als je eigenaar bent van een perceel met een of meer bomen dan ben je verplicht hiervoor zorg te dragen. Indien er schade ontstaat doordat je dit verzuimd hebt, ben je ook aansprakelijk voor schade. Bij enige twijfel is het dus verstandig om een inspectie en controle door onze medewerkers te laten uitvoeren. Je kunt hiermee aantonen dat je voldoet aan de zorgplicht en actie onderneemt als dat nodig is. Hiervan is uiteraard ook een rapportage mogelijk.

Advies nodig?

Heb je een professionele en goed onderbouwd advies nodig over de status van jouw boom of bomen? Neem dan contact met ons op voor een deskundig oordeel.

Contact opnemen?

Met ons team en onze machines zijn we zeer flexibel! Neem gerust contact op voor overleg over jouw opdracht!

0591 - 308 448
opmaak deel
Foto Lambers Cultuurtechniek & Boomrooierij

Contact opnemen?

Meer informatie of de kosten weten voor bomen omzagen, takken versnipperen, stobben frezen of bomen rooien? Vul dan het formulier zo compleet mogelijk in. Wij beantwoorden de aanvraag zo snel mogelijk. Heb je een spoedopdracht? Neem dan bij voorkeur telefonisch contact op.

Werkgebied voor het bomen omzagen

Wij kunnen u in de gehele Drentse regio van Emmen, Valthe, Hoogeveen, Exloo, Coevorden, Dalen, Weerdinge, Erica, Zwartemeer, Valthermond, Sleen, Nieuw-Amsterdam, Weiteveen, Zweeloo, Odoorn, Klazienaveen, Westerbork, Oosterhesselen, Schoonebeek van dienst zijn.

Wij werken veilig en professioneel:

BomenOmzagen.nl
0591 - 308 448
info@bomenomzagen.nl
www.bomenomzagen.nl

Volg ons op social media!

BomenOmzagen.nl
is onderdeel van: